Jan Peeters, nieuwe afgevaardigde bestuurder

Over Portima

Jan Peeters volgt op 11 oktober Claude Rapoport op als Afgevaardigd Bestuurder van Portima. We stellen hem kort aan u voor.

Voor we over uw professioneel parcours praten, kan u ons wat meer vertellen over uzelf? 

Ik ben getrouwd met Sofie en heb twee dochters, Hélène (13) en Léonie (10). Samen wonen we in Sint-Genesius-Rode. Motorrijden is mijn grootste passie. Voor de langere ritten gebruik ik mijn Triumph. Ook in Brussel doe ik zo veel mogelijk verplaatsingen met mijn Vespa. Ik reis ook graag en dan probeer ik telkens de cultuur en lokale bevolking te leren kennen.

Hoe ziet uw loopbaan tot nu eruit?

Ik ben Handelsingenieur van opleiding en startte mijn carrière bij Andersen Consulting (later Accenture) in 1998. De voorbije drie jaar leidde ik Avanade Belgium, een ICT-bedrijf dat digitale oplossingen bouwt op basis van Microsoft technologie. Avanade heeft trouwens meerdere Belgische verzekeraars als klant.

U heeft dus ervaring met de verzekeringssector?

Ja, dat klopt. Doorheen mijn carrière heb ik vele projecten uitgevoerd bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, zodat ik alle aspecten van de sector heb leren kennen.

Bent u zelf verzekerd bij een makelaar? Wat is volgens u de meerwaarde van een makelaar?

Ja, absoluut. De meerwaarde ligt volgens mij in zijn neutrale en adviserende rol, zowel bij het voorstellen van bepaalde verzekeringen als bij het bemiddelen bij bijvoorbeeld schadegevallen.

Hoe denkt u over digitalisering in de makelaarswereld?

Dit is een opportuniteit en zeker geen bedreiging. Digitale tools zorgen ervoor dat makelaars op een andere manier kunnen communiceren met hun klanten en dat ze op eenvoudige manier de frequentie van communicatie kunnen verhogen. De adviserende rol van de makelaar kan zo centraal geplaatst worden. Bovendien kunnen makelaars op deze manier voldoen aan de veranderende verwachtingen van consumenten. Portima heeft hierin een belangrijke faciliterende rol.

U bent bij Portima sinds begin september. Hoe zagen de voorbije weken eruit?

Ik heb veel makelaars bezocht om te luisteren en te begrijpen met welke uitdagingen zij te maken hebben en wat ze verwachten van Portima.