Veiligheid blijft onze prioriteit

Portima Connect Over Portima

Er is geen ontkennen aan, we leven in het digitale tijdperk. Ondanks de vele voordelen van de digitalisering krijgen we jammer genoeg steeds vaker te maken met online dreigingen: phishing, virussen, malware, hackers… Meer dan ooit is een goede bescherming van uw computerne...

Er is geen ontkennen aan, we leven in het digitale tijdperk. Ondanks de vele voordelen van de digitalisering krijgen we jammer genoeg steeds vaker te maken met online dreigingen: phishing, virussen, malware, hackers… Meer dan ooit is een goede bescherming van uw computernetwerk dus prioritair.

Het spreekt voor zich dat veiligheid een wederzijdse verantwoordelijkheid is. Het netwerk van Portima wordt op verschillende manieren beveiligd. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

PortiLink

Om op het Portima-netwerk in te loggen, bent u verplicht om PortiLink te gebruiken. Ons PortiLink-gamma biedt u de zekerheid van een veilige en betrouwbare netwerkverbinding. Neem een kijkje op www.portilink.be en ontdek de verbinding die het best bij u past!

Beveiligde AS/Web-toegang
 

Alle AS/Web-transacties verlopen via het beveiligde Portima-netwerk. Enkel u, uw collega-makelaars en verzekeringsmaatschappijen hebben toegang tot deze beveiligde omgeving. Van meet af aan heeft Portima de toegang tot AS/Web maximaal beveiligd door middel van een vereiste autorisatie. Hiervoor beschikt elke gebruiker over een uniek AS/Web-certificaat waarmee hij inlogt op het netwerk. Een soort AS/Web-identiteitskaart dus, die individueel de toegang tot AS/Web en alle AS/Web-applicaties beheert.


Fire- en spamwall

Als Portima-klant geniet u van de krachtige fire- en spamwalls die het Portima-netwerk beschermen. Een firewall controleert het in- en uitgaande internetverkeer en beperkt maximaal ongeoorloofde toegangen tot het netwerk van Portima. De spamwall zorgt ervoor dat zo weinig mogelijk ongewenste e-mails (de zogenaamde spamberichten) in uw Portima-mailbox terechtkomen.

Viruswall

Adequate bescherming tegen virusaanvallen is cruciaal in netwerkbeveiliging. Indien u een Portima-mailbox heeft, is deze beschermd met een viruswall. Deze scant de e-mails en controleert alle inkomende bestanden op virussen alvorens ze worden afgeleverd. Twijfelgevallen of e-mails met een virus worden automatisch tegengehouden, waarna de bestemmeling geïnformeerd wordt over het aangetroffen virus.

Onze viruswall kan echter in verschillende omstandigheden omzeild worden. Een virus in een document dat u downloadt van het internet of van een USB-stick kan door onze viruswall immers niet worden opgespoord. Dus blijft een antivirusprogramma op iedere pc onmisbaar voor een maximale beveiliging.

Antivirusprogramma F-Secure Client Security

In dat kader is een antivirus-programma verplicht op elke pc waarop AS/Web wordt geïnstalleerd. Zoals ook vermeld in het artikel op pagina 16 moet elke pc voldoen aan een aantal vereisten. Om ervoor te zorgen dat uw pc goed beveiligd is, biedt Portima u binnen uw PortiLink-abonnement gratis het antivirusprogramma F-Secure Client Security aan.

F-Secure Client Security zorgt voor:

• de blokkering van spam en phishing e-mails
• veilig surfen op het internet door middel van een browserbeveiliging, die bescherming biedt tegen schadelijke software en websites
• een bescherming die uw computer niet vertraagt

Veiligheidsaudits

Tot slot wordt het Portima-netwerk jaarlijks door veiligheidsspecialisten geauditeerd. U kan dus op beide oren slapen: wij beschermen u optimaal!