Snel op weg met AS/Web

Portima Connect

Verwelkomt u binnenkort een nieuwe medewerker? In vijf stappen helpt u hem snel op weg met AS/Web! Al sinds 2010 kan u met de Self Install AS/Web installeren op nieuwe pc’s in uw kantoor.

Hoe gaat u te werk? 

1. Controleer de vereisten voor de installatie
De pc waarop AS/Web geïnstalleerd wordt, moet voldoen aan enkele vereisten. Controleer dus vooraf zeker de compatibiliteit van uw pc. Alle vereisten vindt u op BEN.

Opmerking: zoals u weet, dient elke pc waarop AS/Web wordt geïnstalleerd verplicht uitgerust te zijn met een actief en up-to-date antivirusprogramma zoals bijvoorbeeld F-Secure Client Security.

 

2. Vraag uw certificaat aan
Om te kunnen werken met AS/Web moet u over een beveiligingscertificaat beschikken. Om dit certificaat te installeren, heeft u 2 codes nodig: de P1- en P2-code. Deze codes moeten via het AS/Web-portaal door de LRA van uw kantoor aangevraagd worden.

 

3. Vraag de installatiesleutel aan
De LRA van uw kantoor kan dan de installatiesleutel van AS/Web aanvragen via BEN

 

4. Installeer AS/Web
Het installatiebestand bevindt zich in de e-mail die de LRA ontvangt na het aanvragen van de installatiesleutel. Open dit bestand en voer de installatie uit door de instructies op uw scherm te volgen.

 

5. Voltooi de installatie
Open het AS/Web-portaal en installeer uw certificaat. In het portaal klikt u vervolgens onder ‘Portima Update’ op ‘Update’ om de installatie te voltooien.
Mocht u tijdens de installatie vragen hebben, dan kan u steeds beroep doen op ons Brokers Contact Center (02 404 44 22 - optie 1).

Goed om weten

  • Het is belangrijk dat de LRA (de verantwoordelijke voor de certificaten van uw kantoor) aanwezig is tijdens de installatie. Hij is immers de enige die over alle noodzakelijke elementen voor de installatie beschikt of deze kan aanvragen.

Enkele voordelen van de Self Install

Gratis
U betaalt geen installatiekost, ongeacht het aantal pc's waarop u AS/Web wil installeren.

Eenvoudig
Dankzij onze gedetailleerde handleiding is de installatie kinderspel.

Flexibel
U hoeft geen rekening te houden met de beschikbaarheid van een installateur. U installeert AS/Web waar en wanneer u wil en kan meteen aan de slag!