MyBroker krijgt een nieuwe look en verbetert de relatie tussen de makelaar en zijn klanten

Brio MyBroker

In september jl. stelden we onze toekomstvisie en onze nieuwe producten voor. MyBroker werd in de schijnwerpers gezet: In samenwerking met Brocom kreeg de digitale Klantenzone van Brio een nieuwe identiteit, een gloednieuwe interface en nieuwe functionaliteiten.

Met Brocom als partner heeft Portima een identiteit opgebouwd met een grote toegevoegde waarde voor de makelaars, maar ook met een grote impact op hun klanten. Annie Courbet, Managing & Marketing Director bij Brocom, verwoordde het als volgt:

Annie Courbet

«Net als in de banksector vormt het digitale kanaal een gebruikelijk contact met de klant.
Als onderdeel van het "Broker 4.0"-project streven wij naar een positieve ervaring in alle digitale interacties tussen de makelaar en de klant, in elke fase van het "klanttraject". MyBroker vergemakkelijkt deze interacties met de makelaar - van het leggen van contacten tot het bekijken van dossiers en het melden van schadegevallen.

Om deze reden heeft de samenwerking tussen Brocom en Mybroker een dubbel voordeel voor de makelaar. Met de aanwezigheid van het "Mijn Makelaar" logo op de MyBroker app zal de klant gemakkelijk inzien dat dit het digitale kanaal van zijn makelaar is, en zal hij er ook het positieve imago aan verbinden dat hierdoor wordt gegenereerd, namelijk dat van een ultramoderne makelaar die moderne tools gebruikt om ook de jongere generatie tevreden te stellen. Dit is weer een stap in de richting van "Makelaar 4.0".»

De samenwerking tussen Brocom en Mybroker heeft een dubbel voordeel voor de makelaar.

Annie Courbet, Managing & Marketing Director @BROCOM

De interface van het MyBroker-platform is niet alleen visueel aangepast, maar werd ook volledig herwerkt om beter aan de behoeften van de gebruikers te voldoen. Om dit te bereiken, hebben de teams van Portima eindgebruikers en makelaars bij het hele proces betrokken. Vormgeving, navigatie, functionaliteiten... Niets werd aan het toeval overgelaten. Dit is het principe van de "Agile"-methode, die de gebruiker bij de ontwikkelingen werkelijk in het middelpunt plaatst.

De gebruikers werden voornamelijk betrokken bij het opzetten van de structuur en de teksten. Aan de hand van een oefening hebben zij de verschillende soorten informatie die in MyBroker beschikbaar zijn, gegroepeerd in categorieën en deze een naam gegeven. Deze ingreep maakte het mogelijk de meest logische navigatie en menu's te creëren, voor en door gebruikers! De gebruikers konden ook hun mening geven over de functies die voor hen het belangrijkst waren en over de functies die zij graag wensten toe te voegen. Ook de makelaars werden bevraagd, aangezien het platform uiteraard ook moet aansluiten bij hun manier van werken.

En daar blijft het niet bij, want deze intensieve uitwisseling heeft het ook mogelijk gemaakt de roadmap op te stellen van nieuwe functies die geïmplementeerd moeten worden om MyBroker nog efficiënter te maken.

DE NIEUWE FUNCTIONALITEITEN

  • Een nieuwe, volledig herontworpen interface, vlotter en intuïtiever
  • Door het verschijnen van een classificatie per rubriek wordt het zoeken aanzienlijk vergemakkelijkt.
  • Door de verbinding met Itsme, veel gemakkelijker en handiger voor de gebruiker.
En binnenkort...

Portima bestudeert momenteel nieuwe mogelijkheden voor de webversie van de digitale handtekening, die al aanwezig is in de MyBroker-app op smartphone. Er worden verschillende middelen overwogen om alle juridische niveaus te bestrijken: eenvoudige handtekening, geavanceerde handtekening en gekwalificeerde handtekening.

Deze verbetering zal in de loop van 2021 beschikbaar zijn.